Bord van de toekomst

Geplaatst op door in de categorie Blog

Het linker kunstwerk in dit krantenartikel is gemaakt door Anneke Winterman

Zij heeft in bord van de toekomst verbeeld dat alle mensen ongeacht huidskleur, ras, afkomst, religie in liefde naast elkaar kunnen wonen. De regenboog boven de mensen staat voor hoop, de twee blauwe vogels die in liefde naar elkaar toevliegen staat voor vrijheid. Ook heeft zij groene huizen verbeeld, groene auto’s op watergas voor een schonere lucht.

Daaronder zie je een huilend jongentje en mensen die sterven van de honger terwijl dat niet nodig is. Er is voedsel genoeg voor iedereen en daar zijn oplossingen voor net als voor de extreme droogte in de binnenlanden van verschillende landen. Voor deze extreme droogte zijn ook oplossingen om kanalen vanuit de oceanen de binnenlanden in te graven en met watermachines van zout water zoet water te maken dat water kan weer zorgen dat er ook daar gewassen kunnen groeien.

Daaronder in het bord zie zeegrassen. Als er op grote schaal zeegrassen worden aangeplant dat is ten goede van de lucht en het zeewater, het zet koolstofdioxide om in schone lucht.

Schone lucht, schone aarde en schoon water is voor alle levensvormen belangrijk aldus Anneke Winterman

Terug naar het overzicht